söndag 6 juli 2008

Gurkört & Potatis.








Först vill tacka alla som besökte "Blomsterspråk" i Gamla Meken & Yvonne på Speglingar för gott samarbete.

Nu var det länge sen jag gjorde något inlägg...de har varit lite mycket på sistone...
Jag vill iallafall visa två "Ting" som jag tycker om och det är potatis & blått.

Den gröna kall potatissalladen är gjord på färskpotatis,lättkokta sockerärtor,ruccolasallad, fetaost & en dressing av 2 delar olivolja, 1 del balsamvinäger + svartpeppar, pressad vitlök och lite salt passar mycket bra till grillat eller kallskuret kött.

Blått är min favoritfärg...har blårutig tapet i köket,blå Mateus-keramik,blått kakel ovanför diskbänken & blåa trasmattor för att nämna några...den blå färgen på gurkört är den absoluta favoriten :)) Gurkört används till sallad,i vatten & i iskuber...härligt varma sommardagar (i Smedjebacken i dag är det 14 grader varmt, burr!! Jag har haft yllesjal på mej ute i trädgården idag).

Jag vill önska Er Alla en härlig vecka!

Kramar Lise-Lott

9 kommentarer:

lantstyle sa...

Hallå Liselott!
Vill passa på att säga att föredraget som hölls i Gamla Meken gav mig både insperation o livskraft. Åh va bra det var o vilka fina smycken som din syster gör....kommer snart igen till din fina butik och shoppar loss lite. Tack:) Kramar Malin B

Allis sa...

Hejsan!
Tack för ett gott recept på potatissallad!! Vet du förretsen att FN utsett 2008 till potatisens år!!
Detta har jag tagit fasta på och mina små springerflickor ska få namn efter potatissorter.Det blir en Marabel, Belona, Lady Rosetta, Lady Christl, Elina, Ofelia och Melody.Ingen King Edward, Matilda eller Bintje. ;)
Blått är en härlig färg och jag har vitt, rött( mest) och blått som accentfärger här hemma. Mateus porlinet är härligt!! Har det stora fatet sk ostronfat som jag fullkomligt ÄLSKAR!! Är vackert att ha till sallader, fruktfat eller bara som ett stileben.
Ha en fortsatt skön vecka, jag har min sista semestervecka. :(
Kram Eva-Lis

n o r d i n g å r d e n sa...

Helläckra bilder på gurkörten och vilken god potatissallad, tack för receptet, den ska definitivt testas! Jag blir så inspirerad av din beskrving av ditt blå kök, jag har ju också blått i köket men har lurat på att göra det vitt/rött ett par år nu, det är bara slöheten i mej som gör att jag avstår...fast blått är läckert med som du säger, särskilt sommartid! ha en fortsatt bra sommar! Mari.

Helene på Rörvik sa...

Hej!
Det finns en överraskning till dig hos mig!
Ha en fin helg!
Kram Helene

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hejhej!
Ja du blått är flått!!! De är en av mina favorit fäger också, de är rogivande tycker jag.

Mmm..låter got med potatissallad, tack för receptet!

Ha en gott!
Kramar från Benita

Hellen sa...

Hej!
Visst är det härligt med blått. Min Veranda fick bli blå nu lagom till sommaren.

Potatis är också en favorit. Din potatissallad lät verkligen god. Det måste jag prova.

Ha det så gott!
Kram Helen

mig & alice sa...

Hej Liselott!

Hopppas att du har det bra och att du får vara ledig och njuta lite.Själv var jag ner till Nora i helgen så lite "långledigt" blev det ju för mig, hihi.

Ja men visst är det ett konstigt väder som vi begåvats med, ömsom regn och ömsom stekande sol, vad har hänt med bara vanligt vackert väder?


Ha det så gott.
Kraaam
Melinda

Ann-Catrin sa...

Hej Liselott!
Var ju i Smedjebacken förra vecka och visst sväängde vi förbi bagareg..men tyvärr är jag inte så där jättebra att lägga dgara och tider på minnet så det var naturligtvis inte öppet då.. skulle varit så roligt att besöka din butik och dig förstås!
Speglingar fick i allfalla ett besök och jag suktar på ett quiltat täcke där...
men nästa gång om några veckor ska vi up igen.. och då ska vi försöka pricka in rätt dag!

Blått. tänk den färgen förtrollar alltid mig.. den finn i oöndliga nyanser och är så vacker... sen har ni ju så mycket vackra blå blommor där omkring.. blåklocka och ängslocka... den växer så fint där.. här i Stockholm är den mer sällsynt!

C De-sign sa...

Den potatissalladen måste jag göra...låter verkligen gott! Ha en skön sommarvecka! Kram fr C

Om mig

Mitt foto
Smedjebacken, Södra Dalarna
Varmt välkomna till min blogg. Jag driver Livsstilsbutiken Kol & Rosors på Slaggatan 29 i Falun. Syr för privat och offentlig miljö även uppdragssömnad. Vi gör hembesök. Egen formgivning och tillverkning av mjuka och hårda inredningdetaljer. Vill inspirera...