fredag 1 augusti 2008

Augusti = Kräfttider.



Ikväll vill jag dela med mej lite grann till Er.

Bl.a mitt hemliga recept på Kräftlasange,vaddå hemligt tänker ni...
Sommaren -06 & -07 drev jag Cafè vid Flogbergets Gruvstuga,där serverades ett inslag av italienskt,där kommer min Kräftlasange in, som var en mycket uppskattad rätt... Man frågade efter recept... Men Nej! sa Lise-Lott Men NU släpper jag det...

Ni behöver till 6 pers.
20-25 cm squash som tärnas
4st morötter som rives
1st palsternacka som också rives
Dessa grönsaker fräses i olivolja,krydda med salt & svartpeppar+en massa dill ca 1 dl
Gör en Vit Sås, Ni vet smör,mjöl,mjölk,salt & svartpeppar + lagen som kräftstjärtarna ligger i. Då blir såsen rund & go. :))

Varva grönsaksröran,1 burk kräftstjärtar,lasangeplattor & den vita såsen...
Avsluta med sås & en massa ost. I ugn (200 gr) tills vacker färg fåtts.

När Ni serverar ringla gärna lite balsamico över. Smaklig Måltid!

Detta recept är tillägnat min pappa & hans pappa. Min Farfar började tillverka kräftmjädar år 1938 i Tronsjö & min Pappa har fortsatt & håller på än idag,75 år är han min Pappa.Gå gärna in på hans hemsida www.langfiske.se om ni behöver något när ni ska fiska kräftor eller fiska.

Med detta vill jag önska Er Alla en trevlig helg ,Du Pappa med jag vet att du läser min blogg :))

Kram L-Lott

17 kommentarer:

lottens vita och gröna sa...

har nu skrivit av och har fått en otroli längtan i munnan efter denna kräftlasagne! ha det gott i sommarvärmen, kramilikram lotten

Hellenshus sa...

wow det låter underbart med kräftlasagne. Tack för att du delar med dig av det. Jag har en hemma som är tokig i kräfor och nu tänker jag prova det här på honom.
Kram Helen

Zaga sa...

Tack för receptet!! Låter jätte gott!!Nu står det inte på förrän kräftfesterna avlöser varandra, vi har tittat över burarna så att allt är i sin ordning tills premiären. Tronsjö, Torsång?? Min pappa är från Torsång och jag är döpt i kyrkan där.
Ha en fortsatt skön lördag!!
Kram Eva-Lis

Guldkant På Livet sa...

Jaså, du har haft det caféet! Och vilken god rätt, den ska jag spara och testa, det lät verkligen gott! Va kul att din pappa tom har en hemsida om fisket! Mari.

Saramedflera sa...

Det låter spännande med kräftlasagne. Tack för receptet.
Kram Sara

En Doft Av Lavendel sa...

Jasså så du har drivit det cafét, de va som attan *L*
Kul att din pappa läser din blogg och att han har en egen hemsida.

Jag minns när dina föräldrar drev Bergslagskiosken, den i närheten av folktandvården.
Hade inte de en fiske butik i Torsång också?

Tack för ditt "hemliga" recept!!

Ha de gott!

Kram från Benita

a home far away sa...

Det låter spännande med kräftlasagne, detta måste prövas!

ha en fin söndag

Kram Gunilla

Pia..... sa...

Mums så gott detta skulle jag vilja ha till söndagsmiddagen ..men har inga kräftor så det får väl bli något annat...men gud så gôtt det lät...vilka vackra bilder du har..man njuter...PIA

Pernilla, Ateljé Smått och Mått sa...

Vilken tur att jag tittade in och såg ditt smaskiga recept! Gör jag mat i lasagnemodell brukar familjen acceptera det mesta... Denna verkar riktigt festlig!
Ha det bra, Pernilla

a home far away sa...

Hej igen självklart får du länka till mig jag blir bara glad:-

Ha en underbar söndag!

Kram Gunilla

Kannor och karaffer sa...

Åh vad glad jag blir att jag hittade till dig!

Kräftlasange har jag aldrig hört talas om men det lät intressant - tack snälla att du delar med dig av receptet!

Kul med en kräfthistoria inom familjen.....själv fiskade vi som barm med snöre med en liten mörtbit på och sen låg vi och lyste med våra ficklampor... Pappa hade förstårs riktiga burar. Mycket kräftor blev det i vår stora zinktunna.

Jag ska testa ditt sätt att plantera luktärtor nästa år - det såg läckert ut..

Nu ska jag läsa mer hos dig!

Ha det gott!
Ann

silverdalkullan sa...

Tack,, snälla yster att du länkat min blogg från din sida.. Jag vill även säga att din undrebara kräftlasagne inte är att förglömma..Den är underbar nu i kräft tider.. Kram E-Lott

Kallholmen sa...

Jag har länge viljat prova att fiska kräftor(heter det fiska fasten men lägger ut burar) nåja det finns inte så mycket möjlighet till det här där jag bor men receptet kan jag ju prova med köpeskräftor tack för det
Kram Malin

Lisa sa...

Ja det såg ju gott ut! Nu ska jag bara lära mig att tycka om kräftor. Va, alla tycker väl om kräftor...? Nja, jag har varit veg i 8 år och nu, den senaste veckan försöker jag lära mig äta kött igen. Det går inte så bra. Men jag kämpar vidare. ag får nog göra ett inlägg om det så jag får lite tips!

C De-sign sa...

TACK för receptet det ska jag naturligtvis prova!!! Kräftor och kräftfiske får mig att minnas min bardom....vi hade ett stort kräftvatten..120 mjärdar vill jag minnas att vi la ut varje kväll... så mycket fina minnen och doften av nykokta kräftor känner jag nu bara vid tanken! Så fint med hinkarna och luktärtorna...det var en bra idé till nästa sommar! Ha en bra start på nya veckan! Kramar fr C

tess sa...

Hej åh vilket underbart recept detta måste provas,till helgen ska vi fiska kräftor hos mina föräldrar det blir ju perfekt.
Kul att kika in hos dig går det bra att jag länkar till dig???
Ha en mysig vecka.
Kramis Tess på tildaochmamma

Blogger sa...

BlueHost is the best web-hosting company for any hosting services you need.

Om mig

Mitt foto
Smedjebacken, Södra Dalarna
Varmt välkomna till min blogg. Jag driver Livsstilsbutiken Kol & Rosors på Slaggatan 29 i Falun. Syr för privat och offentlig miljö även uppdragssömnad. Vi gör hembesök. Egen formgivning och tillverkning av mjuka och hårda inredningdetaljer. Vill inspirera...