tisdag 4 mars 2008

Många träd...

Idag har jag bl.a varit ute och städat lite i trädgården. Jag tycker om träd och har en hel del... Det fanns 13 äppelträd när jag kom hit,3 har jag tagit bort p.g.a utbyggnad av butiken. Gravenstein-trädet är min favorit,underbart goda äpplen,lite syrliga & hårda. Päronträden är 2 till antal, under ett av den har jag tänkt att Du ska kunna sitta och dricka en kopp kaffe & kanske en kanelbulle,en skorpa med lingon & vit choklad eller en liten chokladbit. När & Om Du kommer på besök.

Nu till träden inne som jag vårdar ömt,men det går att glömma dem. Det gjorde jag förra våren med det lilla olivträdet,alldelens nervissnat & snustorrt...(stod det ensam på ett café) Nu dör det!!! Men jag klippte ner det hårt,ett par månader senare såg jag små gröna skott komma. NYA blad. :)
De andra 2 olivträden är på stam, ett inköp i Köpenhamn för 3 år sedan och det andra i present.Till vård av olivträd, de spolar jag under rinnande ljummet vatten (vem tycker om att stoppa fötterna i iskallt vatten ;)) så att massor med vatten rinner igenom lerkrukan & hela "systemet". När det börjar blir varmt ute & frostfritt får dom flytta ut på trappen & stå där hela sommaren och leva på regnvatten & sol.

Ett tips - åker Ni till Köpenhamn besök då Tage Andersen vid Kungens Nytorv,Adelsgatan.Galleri/Butik, Helt fantastiskt...

Ha en fortsatt trevlig vecka!
Lise-Lott

10 kommentarer:

Marika sa...

Hej och tack for din kommentar i min blogg. Ja, korsbarsblom ar harligt vackert och jag forstar precis vad du menar med broderna Lejonhjarta.

Var ligger din butik? Har last igenom din blogg men hittar inte det.
En mysig blogg for ovrigt. Visst ar det harligt med frukttrad?! Vi har nagra i var tradgard, men eftersom vi flyttade hit for bara tva manader sen sa vet jag inte vilket som ar vilket. Det kommer bli en harlig overraskning senare. Jag vet bara att vi har ett aprikos trad och det ar ju inte sa vanligt....
Du far garna lagga till min blogg, det blir jag bara glad for.
Ha det gott!
//Marika

Benita sa...

Hejhej! Japp de är mysigt med olika träd, både fruktträd och andra. Vid vårat fritidshus har vi en del gamla fruktträd som Bigaråer, Åkerö, Plommon och så Sälg med fina videkissar nu på våren.
Såg att du skrivit något om en insperations mässa i Gamla meken de måste jag försöka boka in =)
Kul, att det annordnas sånt i "lilla" Smébacken =)
Ha de!
Kram Benita

Marie sa...

Visst är det charmigt med gamla träd, vi har också några i våran trädgård! Olivträd har jag också, en riktig favorit!

Äggen du såg hos mig är inga äkta, de är gjord i någon slags sten, jag köpte dem för många år sedan när vi bodde i Göteborg.

Ha en bra dag!
Kram Marie

Ps. Jag gillar också Tage Andersen, hans butik är verkligen något alldeles extra!

Guldkant På Livet sa...

Å ja, det lät trevligt med en fika under ditt päronträd! Och vilken lycka att olivträdet överlevde, bra jobbat, de är inte de lättaste, jag har ju ett fejk! Tage Andersen är ett bra tisp, allt han gör är så ´vackert och unikt men jag har tyvärr aldrig varit i hans butik, men en dag kanske, Köpenhamn är ju min favoritstad! Mari.

Lisa på Furutorp sa...

Hej LiseLott!
Fick sån inspiration av att du börjat blogga, så jag knåpade ihop en egen sida igår natt! Och det är ju riktigt roligt, eller hur!

Härligt med de små olivträden, lyckades ta död på mitt, så jag får hålla mig till fejkade, men riktigt snygga faktiskt.

Hur går det byggnationen?

Må så gott, så hörs vi!
Lisa på Furutorp

Lisa på Furutorp sa...

Hej igen,
Självklart får du länka till min sida!
Kram, Lisa

Lisa på Furutorp sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Guldkant På Livet sa...

Tjingeling under päronträdet! Nej min höna har jag faktiskt framme året runt, på olika ställen, hon är ju inte så påskig med sin vita färg.. ha en trevlig helg! Mari.

Blogger sa...

Are you tired of looking for bitcoin faucets?
Double your claimed satoshis with this amazing BITCOIN FAUCET ROTATOR.

Blogger sa...

Would you like to get 30 bitcoin-related downline referrals per month, absolutely free?

Here is Exactly How:

1. Claim 1,000 (and up to 10,000) free satoshi per 24h from the MellowAds Faucet.

2. Start a daily network-wide campaign (with all your collected satoshis) promoting a bitcoin referral link.

3. When the campaign expires, re-claim and re-start.

Om mig

Mitt foto
Smedjebacken, Södra Dalarna
Varmt välkomna till min blogg. Jag driver Livsstilsbutiken Kol & Rosors på Slaggatan 29 i Falun. Syr för privat och offentlig miljö även uppdragssömnad. Vi gör hembesök. Egen formgivning och tillverkning av mjuka och hårda inredningdetaljer. Vill inspirera...